Ovo nisu motivacioni ili inspirativni seminari, vec praktične radionice koje odradite jednom u životu gdje naucite konkretne tehnike i metode koje koristite do kraja života. Prije deset ili dvadeset godina nije bilo lako zamisliti da svakodnevni ali I akutni ili tvrdokorni hronični psihološki problemi mogu nestati u toku jednog ili par tretmana. Zahvaljujući napretku, razvoju i spoju različitih znanja sada je to stvarnost. Tvorac P.E.A.T. metoda je nas renomirani psiholog Zivorad Mihajlovic Slavinski koji je razumljivo kroz psihologiju danšanjice ujedinio staru istocnjacku praksu i savremena znanja iz psihologije I neuronauke. 

Problemi se sastoje od potisnutih misli i emocija koje zovemo “naboj”. Naši problemi su reakcije ili stanja izazvana unutrašnjim ili spoljašnjim događajima ili okolnostima. Na primjer:
Osjećam nesigurnost jer nemam dovoljno novca;
Osjećam iritaciju zbog bola u leđima;
Osjećam tenziju u prisustvu nepoznatih ljudi;
Osjećam otpor da radim na svojim ciljevima;
Osjećam strah od visine itd.
Eliminacijom negativnih stanja i reakcija, PEAT omogućava bolji kvalitet života. 

Na seminarima osim edukacije polaznici resavaju i svoje subjektivne probleme po licnom izboru. Svi prakticari koji uspjesno zavrse kompletnu edukaciju dobijaju sertifikat PEAT prakticara/ procesora. 

Posjetite nasu Facebook stranicu PEAT MONTENEGRO

DETALjNIJE O METODAMA

NIVO I 

1) Metoda: BAZIČNI PEAT 
Najlakši metod za naučiti i generalno najpraktičnija metoda u svim prilikama. Može da se aplicira za skoro sve što ima emotivni naboj – strahovi, fobije, otpori, anksioznost, kompulsivnosti bilo kog tipa, nepoželjna ponašanja, mane, slabosti, napadi panike, ljubomora, strah od javnog nastupa, otpori, stres, nesanica, depresija, prejedanje, agresivno ponašanje, napetost, osjećanje niže vrijednosti, potreba za privlačenjem pažnje, neuspjeh, problemi u odnosima, ankcioznost, nesigurnost, nervoza, krivica i slično. Sve što ima naboj – mi doživljavamo kao problem.
Naši problemi, negativna stanja i reakcije a takođe i neoptimalna ponašanja, uzrokovana su onim što nazivamo mentalni i emocionalni “naboj” – sadržaji nesvjesnog, potisnute misli i emocije koje smo stvorili tokom života, u različitim iskustvima a koje se aktiviraju automatski i kompulsivno u različitim životnim situacijama i stvaraju nepoželjne reakcije, stanja i ponašanja, drugim riječima “kreiraju probleme”. Tretman traje prosječno od 10 do 20 minuta.


2) Metoda: OSNOVNA PROCEDURA PRIMJENE E.T.
Metoda omogućava da se u roku od 5-10 minuta neutrališe naboj sa svih loših stresnih situacija, trauma, dramatičnih iskustava, čije memorije i dan danas nosimo sa sobom.
Ova metoda takodje može da se aplicira za BUDUĆNOST. Često, prekognitivno znamo da nas čeka neko loše / neprijatno iskustvo (sastanak, javni nastup, ispit, razgovori, itd.)- primjenom ove metode unaprijed transformišemo svoje stanje i energije i dinamiku ljudi i situacija u koje ulazimo nakon implementacije ove metode. Tretman traje prosječno od 5-10 minuta.


3) Metoda: MALI MAGIČNI METOD (M.M.M.)
Tehnika za uklanjanje naboja i akutnih bolova. U Dubokom P.E.A.T.-u, M.M.M. se koristi za tjelesne senzacije koje ometaju procesovanje. Takođe se može koristiti za uklanjanje naboja van D.P. procesa. Tretman traje prosječno od 10-30 minuta.

NIVO II

1) Metoda: METOD PRSTA ZA TRENUTNO UKLANJANJE TRAUMA 
Efikasan metod za uklanjanje veoma teških trauma (incest, silovanje,udesi, nesreće, smrti, sahrane, nasilje itd.). Metod ne može da se aplicira na sebi, već samo na rad na drugima. Tretman traje prosječno 5 minuta.

2) Metoda: DUBOKI P.E.A.T. (D.P)
Integriše tzv duboke polaritete ili suprotnosti u ljudskom biću, ostvarujući dvostruku korist Integracijom naboja, praktičnu i duhovnu. 
U Dubokom P.E.A.T.-u polazimo od problema, a potom otkrivamo sve dublje sadržaje koji vode do najdubljeg uzroka problema. Kada dospijete do najdubljeg nivoa na lancu, problem trajno iščezava i klijent će otkriti, osvijestiti i neutralisati tzv Primordijalne Lične Kodove kroz integraciju ili neutralizaciju suprotnosti, što rješava fundamentalni problem zauvijek (tada shvatamo svoju osnovnu životnu psihološku igru koju smo igrali u mnogim varijacijama nesvjesno i prisilno, oslobođeni svojih glavnih kompulzija). Možemo i dalje igrati tu igru, ali ćemo je igrati svjesno i po svojoj volji, slobodno. Čovjek tada ima slobodu za… i slobodu od…Tretman traje prosječno od 10-30 minuta. 

NIVO III

1) Metoda D.P.4 

najbolja tehnika za promjene mana, nepoželjnih navika, karakternih osobina. Integriše identitete; Idealna tehnika za novac, ljubav, odnose, željena stanja, itd.. Pored neutralizacije problema i traumatičnih iskustava, D.P.4 metodom možete integrisati i poželjne osobine ličnosti i identitete. D.P.4 je mnogostran i fleksibilan metod. Svako može da ga radi, brz je, lako se uči, predvidljiv je. D.P.4 možemo primijeniti na sebi i na drugima. Tretman traje prosječno od 5-10 minuta.

2) Metoda: D.P. 2 i 3) Metoda D.P. 3  

Najednostavnije metode. Efikasne
i mogu da se primjenuju sa najviše zaglavljenim slučajevima i u kombinaciji sa Dubokom P.E.A.T.-om. Koristimo kada je klijent tzv zaglavljen – može da osjeća nešto, a ne može da misli ili obrnuto – misli, a ne može da osjeća (od silnog prigušivanja i potiskivanja). Tretman traje prosječno od 20 – 40 minuta.
 POPUST za sva 3 nivoa  . 400 e. 
Studenti i penzioneri (popust od 20%)  320 e. 

SEMINARI SA TATJANOM U BEOGRADU

Petak 19 jan. ‘24 Besplatno predavanje- INTROod 17:30h do 19 h* Praceno seminarom PEAT tehnike:DP2 (50e) vrijeme od 19:30h do

Besplatno SBHC

Besplatan webinar FER transformcione tehnike -Nedjeljom u 19 h po YU vremenu

Da bi se direktno ukljucili u webinar i postavljali pitanja Sabiri, kliknite na ovaj link i 10 minuta prije webinara