Sa P.E.A.T. metodama resavaju se subjektivni, fizicki i psihosomatski problemi. Takođe, osim rješavanja problema po njegovom nestanku svaki čovjek osjeća rasterećenje, mir, sreću i radost – ono pravo tj istinsko stanje čovjeka. Metode su namijenjene svima koji rade na povećanju svoje motivacije, postizanju cilja, rezulata i mijenjati nepozeljne karakterne osobine, navike i stanja.

PEAT Metod se koristiti do kraja zivota u svim prilikama za brzo resavanje subjektivnih problema – za sve sto nosi emotivni naboj kao sto su: stres, strahovi, fobije, otpori, anksioznost, kompulsivnosti, nepoželjna ponašanja, mane, slabosti, napadi panike, ljubomora, prejedanje, agresija, napetost, problemi u odnosima, osjecaji krivice i mnoge negativne emocije i stanja.

Ono sto je ekstraordinarno i sto čini P.E.A.T. drugačijim i zasto je popularan je to sto je protokol učinkovit i brz – Uklanjanje stresa ili trauma, loše memorije, ili postojeće loše navike i kreiranje novih, može da se realizuje u samo jednom tretmanu. * (Alkohol, droga, hrana i druge glavne ovisnosti mogu uzeti i do 7 tretmana).

Takodje metode su idealne za one koji zele dostojanstveno da rijese problem da niko i ne zna na cemu su radili u grupi- konfidencijalnost/ tajnovitost. (ovo je vazan aspekt u Los Angelesu – gdje ljudi ne zele ici kod psihologa radi cuvanja privatnosti). P.E.A.T. nije tradicionalni proces kliničke psihologije, gdje govorite o svom problemu. Ovdje nema rekla-kazala, il on je uradio to ili ovo..

jer kao što je Nikola Tesla rekao: “svaki put kad pričamo o necem mi to nešto o cemu pricamo hranimo sa novom energijom, i tako priča / trauma / stres ili što god o cemu se govori raste, ojacava, i ne samo da je stara energija je i dalje prisutna, vec postaje još mocnija, jača i više instalirana u našu psihu.”

Mimo brzine i konfidencijalnosti, još je izvanredno sto je u pitanju protokol - pa nije potrebno biti posebno duhovan ili drugaciji, vec svako ko zna da prati upustva moze nauciti i odmah praktikovati ove metode na sebi i drugima.

Svako može naučiti P.E.A.T. metode i sam sebe neutralisati nagomilane energetske naboje neriješenih potisnutih emocija, blokada i zabrana, kontrazabrana, tudjih ubjedjenja koja nas guse – a gajimo ih kao da su nasa vjerovanja (niko se nije rodio sa setom vjerovanja i karakternim osobinama, tako da sto god sada gajite kao vase je programirano od sredine), itd.- koje obicno impulsivno kompusivno isplivaju kada nam najmanje trebaju u kontradiktornim situacijama….i stalno se vrtimo u krug… zato nam se stalno ponavljaju iste price/ drame, gdje se samo ucesnici/ “glumci” mjenjaju…

Na seminarima osim edukacije o 7 razlicitih P.E.A.T. metoda polaznici rjesavaju i svoje subjektivne probleme po licnom izboru.

Svi prakticari koji uspjesno zavrse kompletnu edukaciju o P.E.A.T. metodama dobijaju sertifikat.  

Naročitu pogodnost predstvalja mogućnost besplatnog ponavljanja seminara kako bi polaznici što bolje usavršili naučene metode.

Metode su namenjene svima, jer nema osobe koja nema potisnute emocije ili stresne situacije. Šta god ne obradimo, to postaje deponovan psihološki sadržaj u našoj podsvesti, koje da bi zadržalo sebe u “životu” kreira situacije na podsvesnom kako bi se ponovo manifestovalo – najčešće kada nam to najmanje treba – često u obliku neprikladnim za situacije (kroz impulsivne reakcije). Emocionalne blokade smo stvorili u prošlosti kroz negativna iskustava, potisnute i nerješene emocije, samoporažavajuća ponašanja, obrasce i samo-ograničavajuća uvjerenja koja doprinose samo-sabotažama. Manifestuju se kao odbrambeni mehanizam koji se bavi duboko potisnutim emocionalnim bolnim iskustvima u traumatskim, destruktivnim i disfunkcionalnim situacijama.

Ponekad, imamo iskustvo u sadašnjosti, gdje neki “okidač” situacija aktivira nepoželjne potisnute osećaje iz prošlosti (na podsvjesnom i nesvjesnom nivou). Naše tijelo doslovno snima sve i drži i čuva sve potisnute emocije dok im ne dozvolimo integraciju i neutralizaciju. Inače se odvija borba izmedju nesvjesnog i svjesnog što rezultira u nekom obliku bolesti – sada znamo da svaki dio tijela odgovara određenoj psihosomatici. 

Sva naša iskustva od rodjenja pa i ranije su upisana u našem telu, umu i duši. (obrasci, ugovori, dogovore, percepcije, uvjerenja i strategije koje su oblikovane, na podsvjesnoj nivou kao rezultat onoga što se dogadjalo u prošlosti). Kao objektivni posmatrač u mogućnosti smo vidjeti, osjetiti, čuti ili doživjeti na neki nama prihvatljiv način događaje iz prošlosti koji su pridonjeli današnjoj situaciji.

Kada je emocija kompletno integrisana tj. neutralisana, onda nema potrebe da se pojavljuje “jovo-nanovo” u sadašnjosti. Integrisanjem ili neutralizaciom završavamo sa “vrćenjem u začaranom krugu” i ostavljamo sva neproduktivna vjerovanja, traume, drame itd. vezane za određene potisnute emocije iza sebe… osvjestimo memoriju iz prošlosti a onda je mjenjamo kako bi dobili zeljeni rezultat, jer je taj emotivni teret glavni razlog nezadovoljstva, umora i bolesti, kako bi: se oslobodili stvari iz prošlosti koje nas ograničavaju ili nas mogu povrijediti; umanjili ili neutralisali fizičku ili emocionalnu bol; potstakli i ubrzali svoje ozdravljenje; poboljšali svoje fizičke, intelektualne ili emocionalne kapacitete; kontrolisali stres,prekomjernu težinu; fobije, strahove, anksioznost, alergije ili pojasnili smjer i svrhu života.” 

Ovo su relativno nove i ne bas poznate metodologije u siroj javnosti, koje omogucavaju transformaciju stanja jedinke, kroz osvjecsenje i integraciju potisnutih emotivnih i energetskih naboja, sto se automatski reflektuje na sredinu.  Tako se mjenja sredina.. a i licna sudbina…  Svjesni smo sta znamo, znamo sta neznamo, ali ima stvari za koje neznamo da neznamo.. dok im se ne izlozimo…jer ”Um izlozen novoj ideji se vise nikada ne vraca u svoj prvobitan oblik”

Do sada ste bili projekcija vase sredine, koja je imprintovana na nesvjesnom, al od momenta kada pocnete praktikovati ove metode, bivate sami kreator svoje licnosti i sudbine. Ako vam nesto smeta kod vas ili drugih, a na to emotivno reagujete, onda je to vasa tema za rad (plus, lakse je uociti probleme kod drugih nego kod sebe), kada to transformisete u sebi, to vise nije dio vase realnosti jer vise nema naboja na sebi. Kada nema naboja nema ni problema. 

Moram naglasiti da ovo je seminar koji se odradi samo jednom u zivotu, iako ja dajem besplatnu obnovu/utvrdjivanje gradiva na sledecoj radionici (ili preko video zapisa), jer smatram da je prvi seminar iskustveni, al nece biti potrebe obilaziti jednom mjesecno razne seminare gdje resavate po jedan problem, vec nakon prvog seminara mozete sami da neutralisete i integrisete (sebi i vama dragim osobama) stare ili nove negativne emotivne naboje, itd.

Nema preduslova da naučite P.E.A.T. metode. Tehnike su praktične i korisne, brze, predvidljive, lako se apliciraju i na sebi i drugima. Po završetku P.E.A.T. radionica ucesnici ce biti oficijalno registrovani i dobiti certifikat P.E.A.T. praktičara za rad na sebi, familiji, prijateljima i /ili klijentima.
Jung: “Sve dok nesvjesno ne dodje na mjesto svjesnog,
ono će voditi naš život, a mi ćemo to zvati sudbinom…
pozdravljam to božansko u vama,
Tatjana